Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sütés nélküli sütik

2008.04.25

Csodás torta sütés nélkül Hozzávalók: # 3 csomag gesztenyemassza # 3-4 dl habtejszín # 2 doboz babapiskóta # 2 csomag főzni való vaníliás pudingpor # 1 liter tej # 3-4 kisebb banán # fahéjas porcukor # 1/2 liter gyenge kávé instant kávéból # rumaroma Elkészítés: Egy kb. 40 cm átmérőjű, kissé kúpos, mély műanyag tálat - melyet előzetesen kiöblítettünk, lecsöpögtettünk, de nem töröltünk ki - a következőképp kezdjük megtölteni: A kávét elkészítjük, és rumaromával ízesítjük. Akkor jó, ha a rumaromának kellőképp érezzük az ízét. A babapiskótákat félbetörjük, belemártjuk a kávéba, majd szorosan egymás mellé téve kirakjuk a a tál alját. Közben az előírásnak megfelelően megfőzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Amikor már éppen csak langyos, ráöntjük a piskótára. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Ismét kávés piskóta következik, utána rákarikázzuk a banánokat, majd meghintjük fahéjas porcukorral. A gesztenyemasszát összetörjük, és apránként hozzáadva a folyékony habtejszínt, robotgéppel habosra keverjük addig, amíg egy kevert tészta sűrűségűnél kicsit keményebb masszát kapunk. Rásimítjuk a banánkarikákra, és a tetejét kirakjuk piskótával. 1 napra a hűtőszekrény leghidegebb polcára tesszük. Egy nagyobb, kerek tálcát a tetejére téve hirtelen megfordítjuk. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Akinek még nem elég a kalóriából, az tehet rá felvert tejszínhabot. Jó étvágyat! --------------------------------------------------------------- Epertorta sütés nélkül Hozzávalók: 30 dkg friss eper, 10 dkg babapiskóta, 3 tojás, 1 evőkanál porcukor, 3 evőkanál rum, 1 csomag tortazselé, 25 dkg margarin, 50 dkg túró, 2 dl forró tej, 2 dl hideg víz, 1 kis zacskó zselatin Elkészítés: A zselatint az utasításnak megfelelő módon elkészítjük, majd mixerbe öntjük, és hozzáadjuk a forró tejet. Fokozatosan hozzákeverjük a túrót, a szobahőmérsékletű puha margarint, beleütjük a három tojást, és hozzáadjuk a cukrot. Jól elkeverjük a masszát, majd három egyenlő részre osztjuk. A babapiskótákat tortaformába helyezzük, meglocsoljuk rummal, majd ráöntjük az első adag masszát. Ezt követi egy réteg frissen mosott eper, majd a második adag tojásos túrókrém. Rajta újabb réteg piskóta, amit eperszemekkel takarunk el, és befedjük az utolsó adag krémmel. Az így elkészült süteményt hűtőszekrénybe tesszük, és állni hagyjuk. Amikor a zselatinos krém megszilárdult a tetején, félbevágott eperszemekkel díszítjük, és leöntjük egy adag tortazselével. Ezt a finomságot fél óra alatt elkészíthetjük de szánjunk rá 2 órát, hogy megfelelő hőmérsékletűre hűljön. -------------------------------------------------------------- Philadelphia torta Hozzávalók 12 szelethez: 20 dkg babapiskóta, 12 dkg vaj, 20 dkg Philadelphia krémsajt vagy natúr krémtúró, 12 dkg cukor, 5 dl tejszín, 1 zacskó citromízű zselépor, 1 zacskó vaníliás cukor, reszelt citromhéj - 15 dkg babapiskótát zacskóba teszünk és sodrófával összemorzsolunk. A vajat felolvasztjuk, a piskótába keverjük és egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. - A zseléport az előírás szerint vízzel elkeverjük, állni hagyjuk, majd megmelegítjük, hogy felolvadjon. Amikor langyosra hűlt, a krémsajtot vagy krémtúrót a cukorral és vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal kikeverjük, majd belevegyítjük a zselés folyadékot. - Amint a krém szilárdulni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. A piskóta alapra simítjuk és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. -------------------------------------------------------------- Csokis kekszhengerek Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz 5 dkg darált dió 10 dkg reszelt csokoládé 15 dkg porcukor 2 tojásfehérje Elkészítés: Az adalékokat összegyúrjuk, nedves kézzel kis hengereket formálunk, kristálycukorban meghempergetjük őket. 1-2 napig szikkadni hagyjuk, egyébként sokáig eláll. -------------------------------------------------------------- Csokoládégolyók Hozzávalók: 1 liter tej 25 dkg búzadara 10 dkg cukor 10 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 2 - 3 evőkanál kakaópor 0,5 dl rum 15 dkg reszelt tortabevonó csokoládé, vagy tortadara Elkészítés: A búzadarát folyamatos keveréssel, a cukorral ízesítve, a tejjel sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a mazsolát, a citromhéjat, rumot, s a kakaóport, és ha kihűlt, nedves kézzel kis golyókat készítünk belőle. Csokoládéreszelékben, vagy tortadarában meghempergetjük őket. -------------------------------------------------------------- Diós golyók Hozzávalók: 15 dkg cukor 15 dkg őrölt dió / vagy mandula, mogyoró 5 evőkanál rum reszelt csokoládé, vagy tortadara Elkészítés: A cukorhoz egy kevés vizet öntve, nagyon sűrű szirupot főzünk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a diót, rummal ízesítjük, s nedves kézzel golyókat formálunk belőle. Reszelt csokoládéban, vagy tortadarában hempergetjük meg. -------------------------------------------------------------- Diós őzgerinc Hozzávalók: 1 csomag vaníliás pudingpor / másfajta ízesítésű is lehet 25 dkg Ráma margarin 2 tojás 30 dkg porcukor 10 dkg durvára vagdalt dió 4 evőkanál kakaópor 1 csomag babapiskóta 2 dl tejszín habja, csokimáz Elkészítés: A margarint felolvasztjuk, a tojásokkal simára elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, s a pudingport, és a diót. Folyamatos keveréssel nagyon sűrűre főzzük mérsékelt lángon, majd folpackkal bélelt őzgerincformában a babapiskótával rétegezve úgy rakjuk le, hogy alul, és felül is krémes keverék legyen. Pár órán keresztül hűtőszekrényben dermesszük, de legjobb előző nap elkészíteni, így az ízek jól összeérlelődnek. Egy tálcára borítva szeletelve kínáljuk. Tetejét tejszínhabbal, csokimázzal díszíthetjük. -------------------------------------------------------------- Kókuszkrémes ostya Hozzávalók: 15 dkg liszt 50 dkg cukor 3 dl tej 20 dkg kókuszreszelék 2 evőkanál kakaó 25 dkg Ráma margarin 3 db ostyalap tetejére: tortabevonó Elkészítés: A tejet felforraljuk, a liszttel elkevert cukorhoz öntjük, s állandó, folyamatos keverés mellett, felfőzve besűrítjük. Hozzáadjuk a kókuszt, majd a habosra kavart margarinnal elegyítjük. Az alsó ostyalapra kenjük a krém felét, a többihez keverjük a kakaót, s ezzel a krémmel kenjük a második sort, amelyre a harmadik lap kerül. Tetejét csokimázzal vonjuk be. -------------------------------------------------------------- Meggyes - kekszes ostya Hozzávalók: 3 tojás 50 dkg cukor 25 dkg Ráma margarin 50 dkg darált keksz 10 dkg mazsola 1.5 dl rum 50 dkg meggybefőtt 20 dkg darabolt dió 2 ostyalap Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, gőz fölött folyamatos keveréssel besűrítjük, majd levéve a tűzről, a margarinnal is elegyítjük. A kekszet összekeverjük a meggyel, dióval, a rumba áztatott mazsolával, s a keverékeket alaposan összedolgozva, a két ostyalap közé töltjük. -------------------------------------------------------------- Mézes finomság Hozzávalók: 1 evőkanál méz 3 evőkanál porcukor 1 citrom leve és reszelt héja őrölt fahéj és szegfűszeg vagy: mézeskalács fűszerkeverék darált dió vagy mogyoró Elkészítés: A dió / mogyoró/ kivételével az összes adalékot felforraljuk. Ezután folyamatos keverés mellett összefőzzük annyi darált dióval, ill. mogyoróval, hogy formázható állaga legyen. Langyosra hűtjük, kis golyókat formálunk belőle, csokireszelékben forgatjuk meg őket. Hűvös helyen tároljuk. -------------------------------------------------------------- Raffaello - golyók Hozzávalók: 1 tubus sűrített tej 2 tojás sárgája 10 dkg kristálycukor 25 dkg kókuszreszelék 10 dkg szeletelt mandula mandulaszemek Elkészítés: A sűrített tejet összekeverjük a tojássárgájával, hozzáadunk annyi cukrot, hogy jól besűrűsödjön. Belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket, a szeletelt mandulát, s alaposan összedolgozzuk. Nedves kézzel kis golyókat formálunk, közepükbe héjától megtisztított mandulát teszünk, s kókuszreszelékben meghempergetjük őket. 1-2 órát hidegen dermesztjük. 40-50 db lesz belőle. Csinálhatjuk őrölt mandulával is, és akkor a golyók közepébe egész, héjától megfosztott mandulát tehetünk. / A mandulát 2-3 percig forró vízben tartjuk, utána könnyen kibújik a héjából. Ezt inkább előző nap készítsük el, hogy kiszáradjanak a szemek./ 45 perc alatt készül el. -------------------------------------------------------------- Rakott babapiskóta Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta 2 dl erős feketekávé 1 dl rum 5 dl tejszín habja tortadara Elkészítés: Egy üvegtálat kivajazunk, s rétegesen lerakjuk a piskótákat, meglocsolva a rumos kávéval, és átkenve tejszínhabbal. Tetejére tejszínhab kerüljön, s szórjuk meg tortadarával, vagy csorgassunk rá csokimázt. -------------------------------------------------------------- Rumos - csokis golyók Hozzávalók: 10 dkg mazsola 1/2 dl rum 20 dkg keksz darabokra tördelve 10 dkg kristálycukor 1 kávéskanál őrölt fahéj 15 dkg darált dió 25 dkg étcsokoládé 1/2 dl tejszín 3 evőkanál méz Elkészítés: A mazsolát a rumba áztatjuk. A kekszet a cukorral, fahéjjal, s 5 dkg dióval elkeverjük. Az összetördelt csokit a tejszínnel, mézzel kis lángon megolvasztjuk, a kekszes masszára öntjük, majd jól elkeverjük a rumos mazsolával. Hűtőben megdermesztjük. Nedves kézzel kisebb gömböket formálunk belőle, a maradék dióban (vagy csokoládéreszelékben) meghempergetjük, s a hűtőbe visszatéve tartjuk fogyasztásig, míg ismét kissé megdermed. (Kb. 2 óra múlva fogyasztható.) 30 perc alatt elkészül. -------------------------------------------------------------- Rumos-diós csemege Hozzávalók: 10 dkg darált dió 10 dkg darált háztartási keksz 10 dkg porcukor 5 dkg vaj 4 evőkanál forró tej 2 evőkanál rum Díszítéshez: kristálycukor meggybefőtt Elkészítés: A kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk, fél órán át pihentetjük, majd vizes kézzel golyókat formálunk belőle. A közepüket benyomjuk, a mélyedésbe egy-egy szem meggybefőttet teszünk, kristálycukorban meghempergetjük. -------------------------------------------------------------- Somlói piskóta (babapiskótás) Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta 10 dkg mazsola 1 pohár tej 10 dkg darabokra vagdosott dió 1 dl rum csokoládé öntet 2 dl tejszín habja Elkészítés: A mazsolát fél dl rumba beáztatjuk, a másik fél decivel elkevert tejjel pedig megöntözzük a felezett piskóta darabokat. Kicsit állni hagyjuk, hogy magukba szívják a folyadékot. A piskótával elkeverjük a rumos mazsolát és a diót is. Egy szép üvegtálba öntjük, leöntjük csokoládés öntettel, s legalább 1-2 órán keresztül hűtőben érleljük. Csokoládé öntethez: 3 evőkanál kakaópor 3 evőkanál cukor 3 evőkanál víz diónyi vaj A kakaót a cukorral és a vízzel gyenge tűzön simára sűrítjük, majd levesszük, s folyamatos keveréssel elegyítjük a vajjal. A tejszínhabot tálalás előtt halmozzuk a tetejére.

------------------------------------------------------

Almás-vaníliás szelet

Hozzávalók:
1 kg alma, 40 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz, 1/2 margarin, 20 dkg étcsokoládé, 3 dl hideg víz.

A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet. A tetejére a margarinból és a csokoládéból készült mázt kenjük.
Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.


Búzacsírás kekszgolyó

10 dkg háztartási keksz
4 evőkanálnyi búzacsira
1 dl tej
1 evőkanál kakaópor
3 evőkanál kókuszreszelék
4 teáskanál méz vagy cukor
sütőrum

A kekszet daráld le, keverd hozzá a kakaóport, a szárazon megpirított búzacsírát, majd a tejet. A masszát ízesítsd mézzel vagy porcukorral, valamint egy kis rummal. Ha kidolgoztad egyenletesre, formálj belóle diónyi golyókat, s azokat forgasd kókuszreszelékbe. Tálalás előtt 1 órára tedd hűvös helyre.


Csokiszalámi

Hozzávalók:
20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió.

Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük. Őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, és 2-3 óra múlva szeletelhető.


Csokoládé kocka

Hozzávalók:
50 dkg cukor,
2 ek. kakaó,
25 dkg margarin,
1 csomag mazsola,
50 dkg darált keksz,
kevés durvára vágott dió.

A cukrot 2 dl v1zzel forrástól számítva 7 percig főzzük.
Tűzről levéve hozzáadjuk a kakaót, a margarint, a
mazsolát, a diót és a darált kekszet. Egy tepsibe
zsírpapírt teszünk és belesimítjuk a masszát. 6-7 óráig
hagyjuk állni hideg helyen, majd kockára vágva kínáljuk.

kekszes süti

Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz
20 dkg cukor
12 dkg margarin
1 ek porkakaó
1 egész tojás

Összekeverem a cukrot, a tojást, a kakaót és a margarint
Felforralom.Közben a kekszet kis darabokra töröm.Ha
felforrt, belerakom az összetört kekszet. Őzgerinc
formába öntöm, kihűlés után felszeletelve tálalom.
A receptet Rostási-Szabó Katalin küldte.


Kókuszgolyó

Ez a kókuszgolyó nagyon hasonlít az étlapon szereplő túrógolyóhoz. Ezt a másikat ugyanolyan méretűre kell készíteni, mint a túrógolyót, és mivel ez barna a másik pedig fehér, ha vegyesen tálaljuk, akkor nem csak finom, hanem esztétikus is, látványnak sem utolsó. Azonkívül, ha két sütiből egyet-egyet egymás után megeszel, nagyon különleges íze lesz. Próbáld ki!

Hozzávalók:

5 dkg kakaó, 10 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 40 dkg darált háztartási keksz, 1/2 dl rum, kevés tej, kókuszreszelék, magozott meggybefőtt.

A kakaót, a vajjal, a darált dióval, a porcukorral és a darált háztartási keksszel össze kell dolgozni a rum és kevés tej segítségével úgy, hogy kemény masszát kapjunk. Ebből a masszából apró golyókat kell formázni és megforgatni kókuszreszelékben. A golyók belsejébe lehet tenni kimagozott meggybefőttet, akkor az íze sokkal finomabb.
Jó étvágyat hozzá!
Rafaello

Hozzávalók:
40 dkg tejpor (fele sovány, fele zsíros)
1 kocka Rama
20 dkg kókuszreszelék
35 dkg cukor
1,5 dl víz
40-60 szem mandula
+kókuszreszelék a forgatáshoz

A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a
Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól
elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző
nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk
és a héját leszedjük, száradni hagyjuk. A kihűlt
masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe bele
teszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben
megforgatjuk. Elkészítés után kis időre újra hűtőbe
tesszük.

Raffaello házilag

Hozzávalók:

1,5 dl víz, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 csomag kókuszreszelék, 25 dkg sovány tejpor.
A töltéshez: tisztított mandula, dió vagy mogyoró.
A forgatáshoz: 1 csomag kókuszreszelék.

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, a tűzről levéve a margarint hozzákeverjük, majd megvárjuk, amíg kihűl. Ezután a kókuszreszeléket és a tejport hozzáadjuk, jól eldolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Amikor megdermedt, nedves kézzel golyókat formálunk belőle. Ezek közepébe egy-egy diót, mandulát vagy mogyorót teszünk, végül kókuszreszelékben megforgatjuk.


Raffaello házilag II.

Hozzávalók:

Tubusos cukrozott sűrített tej, kókuszreszelék, mandula.

A sűrített tejet rányomjuk a kókuszreszelékre, összekavarjuk, majd addig adagoljuk hozzá a kókuszt, amíg többet nem vesz föl a massza.
Kis golyókat kell gyúrni belőle.
A közepébe mandulát lehet tenni. Ha kész, akkor a hűtőbe kell rakni, hogy lehűljön.

Ropogós mézes

Hozzávalók:

15 dkg édes keksz vagy babapiskóta, 15 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál méz, a tetejére cukrozott cseresznye vagy meggy.

A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk. A cukrozott cseresznyeszemekkel kirakjuk a tetejét. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd felszeleteljük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.