Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Torták

2008.04.26

Feketeerdő torta

Hozzávalók: egy kerek kakaós piskótatorta. 3 felé vágjuk, meglocsoljuk rommal v. rummaromával ízesített meggylével. 

Töltelékhez: 1 cs. vaniliás pudingpor, 1 ü. magozott meggy,0,5 liter HULLALA cukrozott növényi tejszín/azért jobb a sima tejszínnél, mert még 2 nap mulva is szép, mutatós, nem esik össze/ 2 habfixáló por.

A pudingot felfőzzük, de nem tejjel, hanem a meggybefőtt levével. A tejszínt felverjük, a habfixáló por hozzáadásával.

Megkenjük a lapot a pudinggal majd rákenünk tejszínhabot, amibe belenyomkodunk a félbe szedett meggyekből.

A következő sorba is ez kerül.

Kívülről bevonjuk a tejszínnel és dekoráljuk.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Málnás tekercstorta


(Kb. 12 szelethez)

3 tojás
22-23 dkg Koronás finom kristálycukor
2 zacskó vaníliás cukor
5 dkg liszt
5 dkg étkezési (búza) keményítő
1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál cukrozott kakaópor
  

30 g (10 lap) színtelen zselatin
7,5 dl aludttej
3 evőkanál citromlé
38-40 dkg málna
4 dl (hab) tejszín
3-4 evőkanál csokoládéreszelék vagy tortadara
a díszítéshez citromfű
sütőpapír
Koronás porcukor


A tojásokat 3 evőkanál vízzel, 12 dkg kristálycukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral robotgép habverőjével krémesre keverjük.Rászitáljuk az étkezési keményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elvegyített lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy 37×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, rásimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőbe roljuk.200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 10-12 percig sütjük.Megnedvesített, porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, majd a sütőpapírt lehúzzuk, és a piskótát nedves konyharuhával betakarva kihűtjük.
Közben a zselatint hideg vízbe áztatjuk.Az aludttejet a citromlével, a maradék kristály- és vaníliás cukorral elkeverjük.A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk, álandó keverés mellett az aludttejes masszába vagyítjük, majd 30-40 percre hűtőszekrénybe helyezzük.Közben 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a dermedő aludttejes krémhez adjuk.
A piskótát hosszában 5, kb. 6 cm széles csíkra vágjuk, és megkenjük az aludttejes krémmel.A málnából 16 szép szemet félreteszünk, a többit egyenletesen elosztjuk a krémen, és óvatosan belenyomkodjuk.Az egyik csíkból csigát formálunk,és a tortatál közepére tesszük.A többi csíkot úgy tekerjük köré, hogy kerek tortát kapjunk.Köré karimát pattintunk, majd kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
A maradék tejszínt kemény habbá verjük.Keveset csillagcsöves nyomózsákba töltünk, a többivel a tortát körös-körül bevonjuk.Tetejére díszítáésül habrózsákat nyomunk, széles csokoládéforgáccsal vagy tortadarával megszórjuk.Végül a félretett málnaszemekkel és tettszés szerint citromfűlevelekkel díszítjük.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eredeti Orange torta!

Ennek a tortának az elkészítése nagyon könnyű. Egyszerű, gyors, sütés nélküli torta, szívből ajánlom kipróbálásra. Nem túl édes, lágy, selymes és kellemes ízhatású.
Hozzávalók: 4 narancs, 1 csomag babapiskóta (20-25 dkg.), 6 tojás sárgája, 9 kanál cukor , negyed liter forró tej , 2 vaníliacukor, 1 cs. zselatin, 4 deci tejszín.
Kevés narancshéjat lereszelünk. A narancsot megpucoljuk, felszeleteljük (karikákra szeljük) és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele, majd gőz fölött főzzük, amíg puding vastagságú lesz. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt, felolvasztjuk a zselatint (1/2 meleg vízben) és összekeverjük a tojássárgájával. A narancsokat leszűrjük, kirakunk vele egy tortafomát (vagy akár egy kerek edényt). Teszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát.Majd utána újból egy réteg krém majd piskóta és végül krém.Egy éjszakára hűtőben tesszük, majd tálcára fordítjuk.                                                                                                                                                                  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                      Orostkrém torta

 Piskóta:
6 db tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
6 ek víz

A tojás fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, a sárgáját egy kicsibe. A fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, bele tesszük a tojások sárgáját, kevrjük, kis idő után 6 ek. vizet adunk hozzá, ezután 20 dkg lisztben a sütőport elkeverjük, az egészet összekeverjük. A sütőt bekapcsoljuk. Ha van sütőpapír akkor azt teszünk a tepsibe, ha nincs akkor kizsírozzuk, lisztezzük. A sütőben 30 percig sütjük.

 

Krém:

7dl Halta vagy Hulala tejszín (ezek a legfehérebbek)
2,5 cs. habfixáló
1 db Gála vanilia ízű puding (hidegen kikeverős)
2,5 tej
1 nagy marék mazsola

A pudingport felverjük 2,5 dl tejjel, félretesszük. 1/2 liter tejszít felverünk habnak, belekeverünk 2 cs. habfixálót. A felvert tejszínbe beletesszük a pudingot, összekeverjük, hozzáadjuk a mazsolát.

A piskótát felvágjuk ha kihűlt megkenjük a krémmel.

2 dl tejszít felverjük, 1/2 csomag habfixálót keverünk bele és ezzel díszítjük kívülről a tortát.

 

Virmonic krémje:

 2 cs. vaníliás pudingpor
7 dl tej
6 ek. cukor
5 dl Hulala
2 dl állati eredetű tejszín
1 marék mediterrán mix
1 marék mazsola
rum

A mixet és a mazsolát rumos meleg vízbe beáztatjuk. A pudingporokat a cukorral a tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a mixet és a mazsolát és rumot, ízlés szerint. A tejszíneket összeöntve felverjük, 2/3-át a pudinghoz keverjük, a többit félretesszük a díszítéshez.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, elosztjuk benne a krémet, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Darált dióval vagy mogyoróval borítjuk az oldalát. Tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Erdélyi almás torta


Hozzávalók:


1 db 6 tojásos piskóta tortalap
3 db savanykás alma
2 dl tejszín habja
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 dl tej
25 dkg cukor
1 evőkanál zselatinpor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
csipetnyi só


Díszítés:

1 dl tejszín habja


Elkészítés:

A pudingot az előírásnak megfelelően, kb. 5 kanál cukorral és a tejjel felfőzzük, pici sót és a fahéjat hozzáadjuk, majd kevergetve kihűtjük.

A tisztított, gerezdekre vagdalt almát a maradék cukorral és fél dl vízzel kissé megpároljuk.

A tortalapot két részre vágjuk, és egy kapcsos tortaformában töltjük meg. Többrétegű alufóliát tegyünk a lap köré, hogy ne folyjon mellé a krém.
Az alsó lapon elrendezgetjük az almaszeleteket.

Az alma leszűrt levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint. A keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.

A kihűlt pudingot robotgéppel krémesre átkeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. Kétharmad részét rásimítjuk az alma tetejére, a másik lappal befedjük, erre kerül a többi krém.

Hűtőben hagyjuk dermedni, majd tejszínhabbal díszítjük, tetszés szerint.

(Én „Hulala” növényi habbal készítettem, ehhez szerintem elég lett volna összességében 20 dkg cukor is, mert a készítmény eleve édes.)

 

 

 

 

 


Bejegyezte: Receptgyűjtő dátum: vasárnap, április 13, 2008 0 megjegyzés  A bejegyzésre mutató linkek
2008. április 11.
Lekváros máktorta 2.

 


Hozzávalók:

15 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
2 cl rum
6 db tojás
20 dkg darált mák
5 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héja
csipetnyi só


Töltelék: pikáns lekvár

Bevonat: tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

Habosra keverjük a margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáit, ízesítjük a rummal, a sóval. Belekeverjük a sütőporos liszttel elkevert étkezési keményítőt, a mákot, és a citromhéjat.
Végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

Sütőpapírral bélelt, vagy kikent, lisztezett formába öntjük, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kisütjük. Rácson kihűtjük, kettévágjuk, lekvárral megtöltjük.

Olvasztott tortabevonóval bevonjuk.

Bejegyezte: Receptgyűjtő dátum: péntek, április 11, 2008 0 megjegyzés  A bejegyzésre mutató linkek
Lekváros máktorta

 

 

Hozzávalók:

 

15 dkg Ráma margarin
15 dkg cukor
4 tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
15 dkg darált mák
3 evőkanál tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
7 dkg liszt
1 csomag sütőpor


Töltelék: bármilyen pikáns lekvár


Máz:

1 citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
porcukor


Elkészítés:


A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig verjük, majd eldolgozzuk a tojások sárgáival, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal, a mákkal, a tejjel, és a sütőporral, pudingporral elkevert liszttel. Végül beleforgatjuk a fehérjék keményre vert habját is.

Papírral bélelt, vagy kikent, lisztezett formába simítjuk, és előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük ki, kb. 40 perc alatt.

A tortát rácson hűtjük ki, kettévágjuk, megkenjük lekvárral a tetejét, és az oldalát is.

A mázhoz jól kikeverjük a vaníliás porcukrot a citromlével, és bevonjuk vele a tortát. (Annyi cukrot adjunk hozzá, hogy kissé sűrűbb masszát kapjunk.)

Megszórhatjuk mákkal, darabolt dióval, mandulával, mogyoróval.

Bejegyezte: Receptgyűjtő dátum: péntek, április 11, 2008 0 megjegyzés  A bejegyzésre mutató linkek
2008. április 9.
Túrótorta 3.

 

 

Túrótorta 3.

 

Hozzávalók:


15 dkg lágy Ráma margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 kg túró
csipetnyi só
reszelt citromhéj
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna


Rátét:

1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
1 tojás

Elkészítés:


A margarint habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, a sóval, citromhéjjal ízesített, áttört túrót, végül a szódabikarbónával, és a darával kevert lisztet.

Kikent, lisztezett formába öntjük, rákenjük a tojással, liszttel kikevert tejfölt.

Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 180°C-os sütőben sütjük ki, kb. 40 perc alatt.

Bejegyezte: Receptgyűjtő dátum: szerda, április 09, 2008 0 megjegyzés  A bejegyzésre mutató linkek
2008. április 7.
Barackos, vaníliakrémes torta


Barackos, vaníliakrémes torta


Hozzávalók:


Tészta:

3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1 dkg vaníliás cukor

késhegynyi sütőpor

Krém:

1 csomag vanília ízű pudingpor

4-5 evőkanál cukor
5 dl tej
darabokra vagdalt barackbefőtt (kb. 15 dkg)


Díszítés:


2 dl habtejszín
barackbefőtt
mogyoró, vagy diótörmelék


Elkészítés:

A tojások fehérjét habosra keverjük, a cukrokkal kemény habbá verjük, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáit, végül a sütőporos, szitált liszttel keverjük el.

Sütőpapírral bélelt formában kisütjük, előmelegített sütőben, 170 °C-on, majd kihűtjük.
A pudingport a cukorral, tejjel a szokásos módon elkészítjük, elkeverjük benne a barackdarabokat, és a tésztára simítjuk.

Hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Tálalás előtt a tejszín keményre vert habjával, barackszeletekkel díszítjük, oldalára mogyoró-, (vagy dió) darabkák kerülnek.
Bejegyezte: Receptgyűjtő dátum: hétfő, április 07, 2008 0 megjegyzés  A bejegyzésre mutató linkek
2008. április 5.
Karamelles ananásztorta

 


Karamelles ananásztorta


Hozzávalók:


Karamell:

5 dkg vaj
5 dkg barna, vagy nádcukor
0.5 dl tejszín

Rátét: 1 doboz körszeletes ananászbefőtt


Tészta:

20 dkg cukor
10 dkg vaj
csipetnyi só
4 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor


Elkészítés:

A karamellhez lassú lángon összeolvasztjuk a vajat, a cukrot és a tejszínt, pár percig forraljuk. Egy kivajazott tortaformába öntjük, (ha kapcsos a tortaforma, kívülről csomagoljuk be alufóliával), és kissé hűlni hagyjuk.

A tésztához a cukrot és a vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a sót, és a vaníliás cukrot.

A cukros alapra rakosgatjuk a leitatott ananászkarikákat, erre öntjük a tésztát, és előmelegített, 180 °C-os sütőben, kb. 40 perc alatt kisütjük.

Hagyjuk pihenni 10-15 percet.

Helyezzünk a tetejére egy tálaló tálcát, és egy gyors mozdulattal fordítsuk meg, hogy a tortát ki tudjuk borítani a formából.

Bejegyezte: Receptgyűjtő dátum: szombat, április 05, 2008 0 megjegyzés  A bejegyzésre mutató linkek
2008. április 4.
Francia gesztenyetorta

 

Francia gesztenyetorta


Hozzávalók:


Tészta:


1 db 6 tojásos kakaós tortalap
5 dkg baracklekvár
2 evőkanál barackpálinka (mással is pótolható)


Töltelék:


40 dkg gesztenyemassza
0.5 dl rum
3 tojássárgája
8 dkg porcukor
2.5 dl tejszín habja


Tetejére:

10 dkg gesztenyemassza
1.5 dl tejszín habja


Elkészítés:


A piskótát 2 lapra vágjuk, és mindkét lapot megkenjük felforrósított, átszűrt, pálinkával kevert lekvárral, majd hagyjuk kissé megszikkadni.

A krémhez a tojások sárgáit a cukorral gőz fölött összesűrítjük, robotgéppel habosra keverjük a gesztenyemasszával, rummal ízesítjük, végül beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját.

Az egyik tortalapot a formába helyezzük a lekváros felével felfelé nézve, rásimítjuk a krém egyharmad részét. Ráfektetjük a másik lapot, szintén felfelé nézzen a lekváros oldala, erre kerüljön a krém másik harmada.

Amikor már hűvös helyen kellőképpen megszilárdult a töltelék (legjobb másnapig pihentetni), levesszük a forma karimáját, tálcára csúsztatjuk a tortát, és az oldalát is megkenjük a maradék krémmel, amelybe előzőleg belekeverünk 2-3 evőkanál tejszínhabot, hogy lazább, kenhetőbb legyen.

Tetejét tejszínhabbal díszítjük gesztenyével, és egy kis csokireszelékkel.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.